John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa

Poika raidallisessa pyjamassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos haluaa lukea toisen maailmansodan aikaisista juutalaisten kohtaloista, niin silloin on luettava myös tämä kirja. Poika raidallisessa pyjamassa on lapsen silmin kuvattu ja koskettava. Kirja on erilainen, kuin muut aihetta käsittelevät kirjat, joita olen tähän asti lukenut.

Päähenkilö on 9-vuotias Bruno, joka on natsiupseerin poika. Pojan perhe muuttaa Berliinistä Auschwitziin. Brunon ystävät jäävät Berliiniin ja hän on aika paljon yksin, koska ei viihdy vähän vanhemman siskonsa seurassa. Hän alkaa sitten tutustua ympäristöönsä ja ymmärtää olla puhumatta siitä kenellekään. Mutta välillä tekisi mieli “ravistella” poikaa, joka on niin naiivi, ettei ymmärrä niitä kauheuksia.

Peilasin kaiken aikaa omaan saman ikäiseen poikaani, joka olisi kysellyt ja ottanut selvää. Kunnes sitten työkaverini valaisi minua, ettei siihen aikaan sopinut kysellä. Niin se oli. Ankara upseeri-isä ei olisi suvainnut, koska kasvatti lapsiaan etäisen ankarasti. Bruno eli keskitysleirin liepeillä tietämättä, mitä kamalaa siellä aidan toisella puolella tapahtui.

Kirja on suunnattu nuorille, mutta sopii kaiken ikäisille. En kuitenkaan suosittelisi kirjan päähenkilön ikäisille.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...