Thomas Taylor: Festergrimm

Festergrimm

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Herbert Sitruksen ja Orvokki Parman verivihollinen Sebastian Ankerias palaa jälleen Aaverantaan. Aikuiset eivät ilmeisesti vieläkään tajua Ankeriaan pahuutta, ja niin hän saa alkaa kaikessa rauhassa valmistella vanhan Festergrimmin vahakabinetin remontointia ja avaamista uudeksi turistinähtävyydeksi. Ankeriaalla on kuitenkin mielessään jotain ihan muuta. Kummallisia legendoja on Aaveranta aina ollut pullollaan, mutta entäs tämä: vanha koneistonrakentaja oli kadottanut tyttärensä kaupungin alla kulkevaan tunneliverkostoon ja yritti löytää tämän valtavan robotin avulla. Voisiko robotin osat vielä löytää? Voisiko messinkijättiläisen herättää henkiin?

Festergrimm on neljäs osa Herbertin ja Orvokin seikkailuista kertovasta Aaveranta-sarjassa. Thomas Taylorin jännittävä fantasiaromaanisarja soveltuu hyvin alakoulun ja yläkoulun rajamaastossa oleville lukutoukille, tai vähän nuoremmillekin jo, vaikka ääneen luettuna. Sarjaan tutustuminen kannattaa aloittaa alusta, Malamanterista, sitten se kyllä imaisee mukaansa. Viides osakin on tätä kirjoittaessani ilmeisesti valmisteilla.

Jännitystä ja salaperäisiä mysteereitä! Meillä Festergrimmin kanssa kävi samoin kuin sarjan aiempien osien: lyhyitä lukuja piti vain ahmia eteenpäin. Iltasatulukemiskerrat venähtivät useamman kerran, kun sekä lapsi että isä halusivat vielä vähän eteenpäin, ja sitten vielä vähän ja niin edelleen. Sanomattakin siis selvää, että nautimme kirjasta suuresti! Thomas Taylorin luoma Aaverannan kaupunki on sopivan eksoottinen, mutta kumminkin sen verran realistinen, että sen kuvittelu onnistuu mielekkäästi. Hienot legendat ja huhupuheet ovat oivaa maailmanrakennusta. Kun kääntäjänä häärii Jaana Kapari-Jatta, on helppoa heittäytyä taas yhden hurjan seikkailun vietäväksi.

Kuten sarjan edeltävätkin osat, Thomas Taylorin Festergrimm saa täältä täydet pisteet. Vuoden 2022 paras lastenromaani!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...