John Galsworthyn pääteos, massiivinen sukutarina, on joka sanaltaan klassikkomaineensa arvoinen. Teoksen filosofinen sanoma omistamisesta – niin asioiden kuin ihmistenkin omistamisesta – koskettaa ehdottomasti yhteiskuntamme ihmisiä vielä 85 vuotta kirjoittamisensa jälkeenkin. Sivujuonteena kolme sukupolvea englantilaisia porvareita kokee yhteiskunnan, kulttuurin ja asenteiden muutoksen viktoriaaniselta ajalta moderniin.
Tarina kiemurtelee avioparin, Soamesin ja Irenen ympärillä. Liitto on onneton, osapuolet hyvin erilaisia, ja jossain vaiheessa tietenkin räjähtää. Irene on hyvin tärkeä hahmo vastakohtana sille tiukalle omistamisen asenteelle, joka on kirjan teema ja jota Soames puhtaasti edustaa. Kirjassa tämä kompastuskivi jää tutkimattomaksi ja selittämättömäksi, ja tarina kokonaisuudessaan keskittyy selittämään Soamesia ja hänen “forsytelaista” maailmankuvaansa.
Samoin tekee BBC:n kirjan pohjalta tekemä TV-sarja, joka on ilmestynyt Suomessakin DVD:nä. Sarja tukee mukavalla tavalla kirjaa: seuraa tapahtumia luotettavasti, mutta soveltaa henkilöhahmoja luovasti kertoakseen saman tarinan hieman eri tavalla.