Nic Pizzolatto: Galveston

Galveston

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tartuin Nic Pizzolatton Galvestoniin osana tuoretta rikoskirjallisuusinnostustani. Lukuisten kilpailijoiden joukosta Galveston erottui siksi, että Pizzolatto on kirjoittanut myös mahtavan True Detective -sarjan.

Kirjan päähenkilö Roy Cady on palkkamurhaaja, joka saa tehtäväkseen suorittaa keikan ilman asetta. Tämä saa Royn hälytyskellot soimaan, kaikki ei tunnu olevan kohdallaan. Hän ei ole väärässä vaan hän päätyy pakomatkalle nuoren prostituoidun ja tämän pikkusiskon kanssa. Perässään heillä on mafia. Samalla Cady sairastaa keuhkosyöpää, jonka kanssa toivoa ei ole. Hän joutuukin vaikeaan asemaan kohdatessaan kuolevaisuutensa ja joutuessaan vastuuseen muista.

Galvestonia kantaa kirjan vahva tunnelma. Rikostarina ei ole kaikista monimutkaisin, mutta toteutettu viihdyttävästi. Cady on myös varsin vahva henkilöhahmo. Hänen taistelunsa kuolevaisuutensa kanssa on toteutettu hyvin. Valitettavasti muut henkilöhahmot eivät oikein pääse samalle tasolle ja tuntuvat hieman näyttämön osilta.

Nic Pizzolatton Galveston on pienistä virheistään huolimatta varsin viihdyttävä kirja ja mikäli genre kiinnostaa kannattaa siihen tarttua.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...