Nic Pizzolatto: Galveston

Osta kirja itsellesi

Tartuin Nic Pizzolatton Galvestoniin osana tuoretta rikoskirjallisuus-innostustani. Lukuisten kilpailijoiden joukosta Galveston erottui siksi, että Pizzolatto on kirjoittanut myös mahtavan True Detective -sarjan.

Kirjan päähenkilö Roy Cady on palkkamurhaaja, joka saa tehtäväkseen suorittaa keikan ilman asetta. Tämä saa Royn hälytyskellot soimaan, kaikki ei tunnu olevan kohdallaan. Hän ei ole väärässä vaan hän päätyy pakomatkalle nuoren prostituoidun ja tämän pikkusiskon kanssa. Perässään heillä on mafia. Samalla Cady sairastaa keuhkosyöpää, jonka kanssa toivoa ei ole. Hän joutuukin vaikeaan asemaan kohdatessaan kuolevaisuutensa ja joutuessaan vastuuseen muista.

Galvestonia kantaa kirjan vahva tunnelma. Rikostarina ei ole kaikista monimutkaisin, mutta toteutettu viihdyttävästi. Cady on myös varsin vahva henkilöhahmo. Hänen taistelunsa kuolevaisuutensa kanssa on toteutettu hyvin. Valitettavasti muut henkilöhahmot eivät oikein pääse samalle tasolle ja tuntuvat hieman näyttämön osilta.

Nic Pizzolatton Galveston on pienistä virheistään huolimatta varsin viihdyttävä kirja ja mikäli genre kiinnostaa kannattaa siihen tarttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.