Philip Carlo: Gaspipe : Mafiapomon tunnustuksia

Gaspipe : Mafiapomon tunnustuksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anthony Casso toimi New Yorkin mafian johtotehtävissä. Hän oli järjestelijä, huumekauppias ja murhaaja. Hän kohosi vauhdilla kohti huippua ja nautti elämästään. Parhaiden perinteiden mukaisesti hän rakasti perhettään, naisia, rahaa ja tyylikkäitä vaatteita. Huvittelijan lisäksi Casso oli tunteeton tappaja, joka ei empinyt surmata edes hyvää ystävää. 

Anthony Casson juhlat päättyivät vasta, kun Casso pitkän vankilatuomion pelossa ryhtyi ilmiantajaksi. Casso tiesi kirjaimellisesti, minne ruumiit oli haudattu. Hän tiesi myös likaisista poliiseista, korruptoituneista liittovaltion agenteista ja syyttäjän valehtelevista tähtitodistajista. Casson sopimus kuuden vuoden vankilatuomiosta unohdettiin nopeasti, ja hänet leimattiin valehtelijaksi ja tuomittiin loppuiäkseen vankilaan. Cassolle oli järkytys huomata, että viranomaiset saattoivat toimia niin petollisesti. Hänestä FBI ja Brooklynin liittovaltion syyttäjät olivat pahempia kuin mafia. “Kadun syvästi päätöstäni ryhtyä auttamaan hallitusta”, hän totesi. Hyvä elämä loppui, kun hän muuttui mafian jäsenestä ilmiantajaksi ja menetti kaiken. 

Gaspipe : mafiapomon tunnustuksia -kirjassa käydään läpi Anthony Casson elämä hänen näkökulmastaan. Kirjan kirjoittaja Philip Carlo tunsi Casson jo lapsena, eikä hän kykene tai tuskin tahdokaan kuvata Cassoa objektiivisesti. Carlo ihailee häikäilemätöntä tappajaa, ja jos tämän pystyy sivuuttamaan, Gaspipe etenee sujuvasti, joskin verisesti. 

Gaspipe on ihaileva elämäkerta mafian miehestä, joka nautti elämästä – ja eli kuolemasta. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...