Joanna Nadin: Haku päällä, Rachel Riley : kuinka löytää se oikea

Haku päällä, Rachel Riley

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rachel Riley jatkaa jälleen päiväkirjaansa, jota onkin jo odotettu. Vuoden aikana Rachel täyttää 15 vuotta ja sitä ennen hänen on mielestään koettava ainakin kolme asiaa: kokeiltava alkoholia (tai huumeita, ehkä seksiäkin…), löydettävä poikaystävä ja ainakin suudeltava kunnolla tätä. Siinä siis tavoitteet! Toki muitakin vähäisempiä lupauksia on, mutta tässä tärkeimmät. Oikeastaan hän haluaisi jo nyt löytää elämänsä rakkauden, sen oikean!

Yllättäen tavoitteita on hiukan vaikea saavuttaa. Väärä poika aina väärässä paikassa. Samoin käy juomien osalta — siitä seuraa vain tiukka kotiaresti sekä siivoushullun ja tiukkapipoisen äidin luennointia. Perhe tai oikeastaan nyt jo isompi kokoonpano on aivan yhtä kahjo kuin ennenkin, samoin koira. Kotielämä ei siis ole edelleenkään hienoa eikä vauhdikasta, tosin yllätyksiä ei puutu. Lisäksi vanhemmista löytyy aivan uusia kummallisia piirteitä! Myös ystävän äiti nousee äkkiä tv-tähdeksi, tosin hieman kyseenalaisissa asioissa.

Koulussa kaikki on yhtä kamalaa kuin ennenkin. Uusi oppilas tuo kuitenkin pientä vipinää ystäväpiiriin. Luokkaretkikin menee hieman pieleen eikä mikään tunnu tänäkään vuonna oikein onnistuvan, kesälomasta puhumattakaan. Pientä mielihyvää tuottavat kuitenkin Erään Henkilön esittämät kommentit, joista Rachel ei oikein tiedä, pitäsikö ne ottaa kohteliaisuuksina vai loukkauksina.

Kirja on jälleen taattua luettavaa kirjoja ahmivalle nuorelle. Taviselämää, tavislomia ja taviskoulua. Kaikki höystettynä Rachelin mainioilla muistiinpanoilla ja kommenteilla. Rachel on itsekin omasta mielestään niin tavallinen, että kirjaa voi hyvin suositella kaikille. Tosin Rachel itse näkisi itsensä mieluusti traagisena nuorena kirjailijana, joka kuolee varhain ja on kirjoittanut mestariteoksensa. Ikävä kyllä, tragiikkaa riittää vain kotioloissa, mutta sitäkin hulvattomampana. Suosittelen kaikille Rachelin ensimmäisen päiväkirjan lukeneille ja muutenkin nuortenkirjojen ystäville. Kirjan voi lukea täysin itsenäisenä kokonaisuutenakin eli esitietoja ei kaipaa. Hauskaa, viihdyttävää ja suhteellisen harmitonta luettavaa, jota vanhempienkaan ei todella tarvitse sensuroida etukäteen!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...