Philip K. Dick: Hämärän vartija

Hämärän vartija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huumeisen hämärä Hämärän vartija on Philip K. Dickin omien sanojen mukaan Dickin ainoa mestariteos. Mielipidettä saattaa värittää se, että tulevaisuuteen – vuoteen 1994 – sijoittuva tarina on scifi-piirteistään huolimatta tutkimusta Philip K. Dickin omasta elämästä osana 1960-luvun huumekulttuuria.

Tunnelmaltaan ahdistava ja vainoharhainen Hämärän vartija on värikästä ja hämärää luettavaa. Tarinan pääosassa pyörii narkkari Bob Arctor, joka toimii salaisesti huumepoliisina, valvoen ja raportoiden ystäviensä tekemisiä viranomaisille. Identiteettikriisiä pukkaa, kun Arctor, joka toimii huumepoliisina henkilöllisyys salattuna, joutuu tekemään viranomaisille tiliä omista tekemisistään.

Siihen kun pinotaan päälle vielä Arctorin suosikkihuumeen D-aineen aikaansaama ristiriitatilanne oikean ja vasemman aivopuoliskon välille, tuloksena on tarinan edetessä enemmän ja enemmän todellisuuden hylkäävä järkikulta. Tarina on sekava, kysymyksiä herättävä, raadollinen, hauska – Philip K. Dick onnistuu tavoittamaan kirjassa monenlaisia tunnelmia.

Alunperin vuonna 1977 ilmestynyt kirja nousi tapetille vuonna 2006 ilmestyneen kirjaan perustuvan elokuvan myötä. Sen johdosta alkujaan vuonna 1990 Love Kirjojen julkaisemasta suomennoksesta ilmestyi Kirjavan julkaisema toinen painos vuonna 2007.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...