Thomas Harris: Hannibal

Osta kirja itsellesi

Kolmas osa Hannibal Lecterin tarinaa sai elokuvana käsittääkseni aika keskinkertaiset arvostelut. Itse pidin elokuvaa kohtuullisen hyvänä, mutta kolmikosta se on selkeästi heikoin. Kirja sen sijaan on oivallinen, ja elokuvan katsoneille tarjoaa paljon avaramman kokemuksen. Voin myös kuvitella, miten valtava on ollut pettymys, jos elokuvan on katsonut kirjan luettuaan.

Hannibal keskittyy nimensä mukaisesti Hannibal Lecteriin, joka on tällä kertaa aktiivisemmassa roolissa kuin Uhrilampaissa tai Punaisessa lohikäärmeessä. Kirjan parasta antia onkin mielestäni se, kuinka se valaisee Lecterin (ja toisaalta myös Clarice Starlingin) sielunelämää perusteellisemmin.

Kirja on erinomaisen hyvin kirjoitettu ja juoni etenee mukavaa vauhtia. Harris kuvailee oivallisesti niin paikkoja (kirja käy paikoin Firenzen matkailumainoksesta) kuin Lecterin hienostuneita elämäntapoja. Suosittelen ehdottomasti; aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta Uhrilampaiden tapahtumien tunteminen (joko kirjasta tai elokuvasta) ei haittaakaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...