Annukka Salama: Harakanloukku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Annukka Salama lopettaa Faunoidit-trilogian pamauksella. Edellinen osa Piraijakuiskaaja päättyi jännittäviin käänteisiin, joista on hyvä jatkaa. Vaikka laajempi tarina kertookin Unnasta ja Rufuksesta, nyt pääosaan pääsee harakka Joone.

Vikke joutuu vaikeuksiin: baari-illan jälkeen pokatut naiset osoittautuvat kohtalokkaiksi, eikä Vikke ole aamuun mennessä palannut kotiin. Se on niin poikkeuksellista, että kaverit hätääntyvät heti. Pahimmat epäilykset osoittautuvat tosiksi: Vikke on viety Venoriin, faunoidien metsästäjien salaiseen kaupunkiin. Sieltä ei kukaan faunoidi ole koskaan palannut.

No, Vikellä on kavereita, jotka eivät moisesta välitä, vaan hankkiutuvat Venoriin pelastamaan Vikkeä. Vaan Joonepa joutuu Venorissa heti taskuvarkaan uhriksi ja eroon ystävistään. Joone saa onneksi seurakseen Ivarin, metsästäjän, joka auttaa Joonea ja miesten välillä on niin tulenpalavaa kemiaa, että kirja alkaa suorastaan poltella sormissa. Kielletyllä rakkaudella faunoidin ja metsästäjän välillä hekumoidaan Harakanloukussa estoitta.

Viken pelastusoperaatio on vauhdikas tempaus, jossa riittää käänteitä ja vaarallisia tilanteita – ovathan ystävykset kaupungissa, joka on täynnä faunoidien pahimpia vihollisia, suojanaan vain omat faunoidinvaistonsa ja naamiona kameleonttiriipukset.

Harakanloukku on mainio lopetus oivalliselle nuortenkirjatrilogialle. Toivottavasti Salama palaa vielä faunoidien pariin, kyllä näitä enemmänkin lukisi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...