Annukka Salama: Käärmeenlumooja

Käärmeenlumooja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Unnassa on puolet oravaa. Hän osaa kiivetä mistä tahansa. Kun Unna kokeilee ensimmäistä kertaa skeittaamista rampilla, hän epäonnistuu 900 asteen käännöksessä – siihen tulee puoli kierrosta liikaa, eli Unna vetää tuosta noin vain 1080 asteen käännöksen, jota eivät osaa edes ammattilaiset. Hieno homma muuten, mutta paikalliset skeittaajapojat saavat tempun videolle, eikä Unna kaipaa julkisuutta.

Unna on aina luullut olevansa yksin kykyineen, kunnes hän kohtaa lievästi hämärän Rufuksen kavereineen. Rufus tietää puolieläimistä, faunoideista, paljon ja kertoo Unnalle lisää tämän taustasta – mutta myös vakavista vaaroista, jotka faunoideja uhkaavat. Tuleepa kuvioihin vähän romantiik­kaakin…

Annukka Salama on kehitellyt hauskan idean. Kirjassa kohdattavat faunoidit ovat luonteeltaan hauskasti erilaisia eläimistään riippuen. Varsinkin Rufuksen kaveriporukka on varsin värikästä sakkia. Käärmeenlumooja on hauska kirja. Synkätkin puolensa siinä on, vaikka faunoideja jahtaaviin metsästäjiin ei vielä kunnolla päästäkään. Takakansi lupailee kirjan olevan sarjan avausosa, joten ehkäpä faunoidien viholliset pääsevät paremmin esiin myöhemmissä osissa. Tässäkin riittää kerrottavaa, kun Unna löytää todellisen luontonsa.

Näppärä nuortenkirja, jossa on hyvä idea ja joka on sen verran vauhdikkaasti ja hauskasti kirjoitettu, että aikuisellekin maistuu. Teiniromantiikkaa, mutta ei liiallisuuksiin asti. Trendikkäitä yliluonnollisia kuvioita, mutta ei liian tavan­omaisesti. Perinteisiä nuortenkirjan ideoita, mutta uusin kääntein. Tätä lisää!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...