Annukka Salama: Piraijakuiskaaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Piraijakuiskaaja on odotettu jatko-osa Käärmeenlumoojalle eli Faunoidit-sarjalle. Unna ja Rufus ovat selvitelleet Unnan taustoja, tavoitteenaan keksiä, ketkä Unnan oikeat vanhemmat ovat. Keneltä Unna on perinyt faunoidipiirteensä? Suunnaksi on otettava Kalifornia, sillä siellä on paras faunoidirekisteri. Koko porukka lähtee tietysti innolla mukaan.

Uusina hahmoina tutustutaan sisaruksiin Edeniin ja Nemoon. Vettä rakastavista sisaruksista Nemo on faunoidi, harvinainen kameleontti, joka jäljittelee muiden faunoidien piirteitä. Se hermostuttaa Rufusta pahemman kerran, kun sisarukset – joilla on sama määränpää kuin Unnan seurueella – kohtaavat Rufuksen ja kumppanit. Ilmassa on muutenkin yllättävääkin sähköä.

Piraijakuiskaaja esittelee lukijalle faunoidien maailmaa syvemmin kuin ykkösosa. Myös metsästäjät, jotka jäivät ensimmäisessä osassa varsin epämääräiseksi uhkakuvaksi, muuttuvat vähän konkreettisemmaksi vaaraksi. Aika helposti nuoret vieläkin selviytyvät vastoinkäymisistään.

Kirjassa on ehkä jokunen vähän epälooginen juonenkäänne, mutta väliäpä tuolla – tarina etenee sen verran rivakasti, ettei joutavia ehdi jäädä miettimään. Henkilöt ovat aivan yhtä hurmaavia kuin edellisessä osassa ja kirja on todella hauska. Huumoria riittää ja se toimii. Romantiikkaakin on mukana ja seksiä myös, mutta nuortenkirjalle sopivan siveästi.

Kaikinpuolin siis todella miellyttävää luettavaa, ja jatkoa jään kyllä odottelemaan mielenkiinnolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...