Anna Jansson: Haudankaivaja

Haudankaivaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskomisario Maria Wern hälytetään tällä kertaa Gotlannin pieneen Roma-kylään. Erään vanhuksen talo on poltettu, eikä tätä itseään löydy mistään. Epäilyksenä on murhapoltto.

Kohta poliisilla on tutkittavanaan samassa pikkukylässä toinenkin murha ja outo katoamistapaus. Tutkinnassa tulee esille outoja asioita vanhuksen öisistä kaivauksista, rakastavaisten erimielisyyksistä sekä pienen kylän asujaimiston salaisuuksista, joita löytyykin yllättävän paljon. Poliisi on kuitenkin ymmällään, koska mikään ei tunnu ratkeavan eikä motiiveja ja rikosten välisiä yhteyksiä löydy.

Werniä itseään tuskastuttaa hidas ja tulokseton tutkinta sekä oma kirjaimellisesti sekava yksityiselämä. Maria käy viikoittain akvarellikurssilla ja yllättäen asia alkaakin selvitä sitä kautta. Yksityiselämäkin saa hieman lisää selityksiä ja toki murhaajakin lopulta saadaan kiinni sekä asiat selvitettyä.

Haudankaivaja on Janssonilta jälleen mainio Gotlantiin sijoittuva dekkari, tekijän yhdeksäs suomennettu Maria Wern -kirja. Kirjailijan luonnonkuvaukset sekä henkilögalleria ovat täysin omaa luokkaansa tässäkin kirjassa. Suosittelen kaikille Janssonin tuotantoon tutustuneille, pohjoismaisten dekkarien ystäville sekä historiaan kiintyneille – Gotlanti on todella monien erilaisten asioiden aarreaitta eikä tämäkään kirja ole poikkeus. Herkeämätöntä, mutta kodikkaan oloista jännitystä mahtavan luonnon keskellä erikoisten ja omaperäisten ihmisten parissa. Tämä kirja pitää otteessaan ainakin yhden illan!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...