Outi Nyytäjä: Heinäpaali roihuaa : Näkyjä ja näkemyksiä Bretagnesta

Heinäpaali roihuaa

Osta kirja itsellesi

Dramaturgi ja kirjailija Outi Nyytäjä asui pitkään Bretagnessa, Ranskassa. Elämänmeno Bretagnessa on omanlaistaan ja eroaa paitsi suomalaisesta, myös vaikkapa Pariisin tai Provencen tunnelmasta.

Nyytäjän kolumnimaiset kirjoitukset avaavat tätä ranskalaista maailmaa, jossa asiat toden totta hoidetaan eri tavalla kuin Suomessa. Nyytäjä tarkastelee asioita tarkkasilmäisesti ja terävästi, tehden oivaltavia havaintoja puolin ja toisin.

Heinäpaali roihuaa on leppoisaa hyvänmielen luettavaa, nojatuolimatka Ranskan maaseudulle. Tällaisesta matkailusta kiinnostuneille kirjaa on helppo suositella.

Kirjan dramaattinen nimi tulee jutusta, jossa paikallinen isäntä ajeli juovuksissaan traktorilla naapurikylän diskoon – koska auton rattiinhan ei humalassa mennä – viitsimättä irrottaa traktorin perästä heinäkuormaa. Paluumatkalla joku valopää oli sitten sytyttänyt heinäpaalin tuleen…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...