Outi Nyytäjä: Heinäpaali roihuaa : Näkyjä ja näkemyksiä Bretagnesta

Heinäpaali roihuaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dramaturgi ja kirjailija Outi Nyytäjä asui pitkään Bretagnessa, Ranskassa. Elämänmeno Bretagnessa on omanlaistaan ja eroaa paitsi suomalaisesta, myös vaikkapa Pariisin tai Provencen tunnelmasta.

Nyytäjän kolumnimaiset kirjoitukset avaavat tätä ranskalaista maailmaa, jossa asiat toden totta hoidetaan eri tavalla kuin Suomessa. Nyytäjä tarkastelee asioita tarkkasilmäisesti ja terävästi, tehden oivaltavia havaintoja puolin ja toisin.

Heinäpaali roihuaa on leppoisaa hyvänmielen luettavaa, nojatuolimatka Ranskan maaseudulle. Tällaisesta matkailusta kiinnostuneille kirjaa on helppo suositella.

Kirjan dramaattinen nimi tulee jutusta, jossa paikallinen isäntä ajeli juovuksissaan traktorilla naapurikylän diskoon – koska auton rattiinhan ei humalassa mennä – viitsimättä irrottaa traktorin perästä heinäkuormaa. Paluumatkalla joku valopää oli sitten sytyttänyt heinäpaalin tuleen…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...