David Suchet: Hercule Poirot ja minä

Hercule Poirot ja minä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

1980-luvun lopulla brittinäyttelijä David Suchet’lle tarjottiin Hercule Poirot’n roolia uudessa Agatha Christien tarinoihin perustuvassa tv-sarjassa. Tarkoin harkittuaan hän suostui, ja loppu on historiaa: seuraavien 25 vuoden aikana valtavan maailmanlaajuisen suosion saaneessa sarjassa toteutettiin kaikki 65 Poirot-tarinaa. Pieniin harmaisiin aivosoluihinsa luottavasta pienikokoisesta belgialaissalapoliisista tuli Suchet’n kaikkien aikojen tärkein – ja rakkain – roolihahmo.

Hercule Poirot ja minä on Suchet’n omaelämäkerta tuolta neljännesvuosisadalta. Suchet kertoo, kuinka hän halusi suunnitella oman hahmonsa viimeistä piirtoa myöten ja tehdä kaiken alusta alkaen oikein. Ennen Suchet’n sarjaa Poirot oli toki nähty usein valkokankaalla ja yleensä jonkin verran koomisena hahmona, mutta Suchet halusi karsia hahmosta ylimääräisen huumorin pois. Ja loistavaa työtä hän tekikin – niin kriitikoiden kuin omastakin mielestään. Mitä pidemmälle sarja eteni, sen enemmän Suchet’n omilla mielipiteillä oli merkitystä elokuvien tuotannossa. Tiimi ympäriltä vaihtui, mutta Poirot pysyi.

Poirot-sarjan teon lisäksi Suchet kertoo myös muista töistään ja kehittymisestään näyttelijänä. Nämäkin “väliosuudet” ovat ihan kiinnostavaa tekstiä, mutta kirjan pihvi on ilman muuta Poirot. Ehkä vähän turhan itsetietoinen Suchet alkaa loppua kohti hieman ärsyttää, ja teemoihin tulee toisteisuutta, mutta kaikkiaan ainakin Poirot-sarjan faneille kirja on täsmälukemistoa. Eikä se muutenkaan huono ole. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...