Agatha Christie: Kuolema Niilillä

Kuolema Niilillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Linnet Ridgeway on nuori, kaunis ja satumaisen rikas. Lisäksi hän on tottunut saamaan kaiken haluamansa – oli sitten kyse vanhasta kartanosta tai ystävättären sulhasesta tai häämatkasta Niilille. Samaan laivaan pakkautuu sangen sekalainen seurakunta oikuttelevista vanhoista neideistä kommunismiin taipuvaisiin lordeihin. Ja kuinka ollakaan: lomamatkalla on myös kuuluisa salapoliisi Hercule Poirot.

Poirot’n ilmestyminen näyttämölle yleensä tarkoittaa, että rauhallinen idylli särkyy pikapuoliin. (Miten ihmeessä mestarisalapoliisi osuukin aina paikalle, kun hämärähommia on teoillaan? Sama vanha virsi pätee myös Sherlock Holmesiin: aina lähellä, kun murhataan!) Ja eipä jokilaivaristeily Niiliä pitkin ole poikkeus, kuten Kuolema Niilillä jo otsikossaan antaa ymmärtää. Ei, yhtä kuolemaa seuraa toinen ja vielä kolmaskin, ennen kuin Poirot viimein on valmis käräyttämään kriminaalin. Siinä sivussa hän toki huomaa yhtä ja toista myös monista muista matkustajista.

Agatha Christien Kuolema Niilillä on tunnetuimpia salapoliisiromaaneja. Se on moneen kertaan myös filmattu ja dramatisoitu, ja onpa teos taipunut jopa videopeliksikin. Juonenkäänteissä Christie todella osaa yllättää. Ovela rikos onnistuisi täydellisesti, ellei Poirot pettämättömillä älynlahjoillaan onnistuisi kääntämään merkityksettömän tuntuisia yksityiskohtia lähes uskomattomaksi ratkaisuksi, jonka ei pitänyt mitenkään olla mahdollinen. Vaikka kieleltään ja henkilöiltään Kuolema Niilillä jää vähän tylsäksi, on itse juoni ja sen pohjana oleva murhasuunnitelma sen verran nerokas, että kirjan suosio on helppo ymmärtää. Suosittelen kepeäksi kesädekkariksi!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...