Karina Schaapman: Hiiritalon Sam ja Julia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2008 Karina Schaapman päätti tehdä lastenkirjan, mutta tavanomaisen kuvituksen sijaan hän tekisikin dioraaman, eli pienoismallin, joka sisältää myös autenttisen ympäristön. Kolme vuotta myöhemmin lopputuloksena oli kaksi metriä leveä ja kolme metriä korkea hiiritalo, jossa on yli sata huonetta sekä erilaisia ulkotiloja ja käytäviä.

Tässä lukemattomien pienten yksityiskohtien maailmassa asuvat Sam ja Julia, hiiriystävykset, joilla riittää tutkittavaa ihmeellisessä ympäristössään. Talossa asuu heidän lisäkseen paljon muitakin hiiriä: sukulaisia, kauppiaita, eräs huonosti soittava muusikkokin on eksynyt mukaan. Varsinaista draaman kaarta tarinassa ei siis ole, kysymys on enemmänkin löytöretkestä erään hiiritalon elämänrytmiin.

Yksityiskohtien määrä talossa on ällistyttävä. Schaapmanilla on näköjään aivan ylimaalliset kärsivällisyyden lahjat: hyllyt pursuavat loputtomasti vihkoja, sarjakuvia, vanhoja sukkia ja kaikkea sitä, mitä oikeistakin huoneista ajattelisi löytyvän. Hiiritalo ei tunnu miltään kauniisti sisustetulta kulissilta niin kuin monet hienotkin nukketalot, vaan eletyltä paikalta, jossa jokainen huone kertoo sen asukkaan persoonallisuudesta jotain.

Hiiritalon Sam ja Julia on pieteetillä tehty kaunis kokonaisuus, josta riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa sekä vanhemmille että nuorille.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...