Suvi Tirkkonen: Himoitse, leiki ja rakasta: avioliiton pelastustarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Himoitse, leiki ja rakasta on nimensä mukaisesti erään avioliiton pelastustarina, mutta myös paljon muuta. Tämän kirjan lukeakseen ei tarvitse olla aviokriisissä — tai edes aviossa. Kirjasta saa nimittäin eväitä onnellisemman elämän saavuttamiseen muutenkin. Itsekin tartuin kirjaan hieman sattumalta, mutta innostuin lukemaan kirjan loppuun ahmimalla ja inspiroiduin jopa tekemään muutoksia elämässäni kirjan herättämien ajatusten pohjalta.

Itse näkisin Suvi Tirkkosen kirjan perimmäisenä oivalluksena sen, että onni tai onnettomuus ei ole aviopuolisosta kiinni, vaan jokainen voi tehdä ensin omasta arjestaan onnellisemman ja usein se avio-onni seuraakin sitten perässä.

Uskon kirjailijaa myös siinä, että jo pelkistä ihmisen perustarpeista huolehtiminen tekee monen elämästä paremman. Kuinkapa moni meistä saa esimerkiksi tarpeeksi unta, liikuntaa tai ravitsemuksellisesti täysipainoista ruokaa? Vaikka Himoitse, leiki ja rakasta-kirjan keskiössä ovat erityisesti keski-ikäiset avioparit ja mukana on myös paljon historiallista tarkastelua eri sukupolvien avioliitoista, saa tällainen ruuhkavuosiaan elävä kodin, työpaikan ja päiväkodin väliä juokseva lukijakin kirjasta paljon ajateltavaa. Meillä ainakin sanoudutaan kirjan innoittamana irti vanhoista ajatusmalleista ja kiireestä ja pyritään siihen, että jokaisessa päivässä olisi mukana ainakin hitunen himoa, leikkiä ja rakkautta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...