Patrick Ness: Hirviön kutsu

Hirviön kutsu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tällä Carnegie-mitalilla palkitulla nuortenkirjalla on koskettava taustatarina. Kirjan idea on kirjailija Siobhan Dowdin, joka valitettavasti kuoli syöpään ennen kuin ehti kirjoittaa tarinan. Ideaan tarttui Patrick Ness, joka kirjoitti kirjan Dowdin idean pohjalta.

Tarina kertoo 13-vuotiaasta Conorista, joka kohtaa hirviön. Marjakuusen hahmossa vaeltava hirviö ilmestyy paikalle seitsemän minuuttia yli puolen yön. Hirviö tahtoo kertoa Conorille kolme tarinaa. Sen jälkeen Conorin on kerrottava hirviölle neljäs tarina.

Conor ei ymmärrä, mistä on kyse. Hirviön kohtaamisen taustalla on jotain vielä pelottavampaa: Conorin äiti on sairastunut vakavasti. Äidin sairaus on Conorille vaikea paikka, jota ei ole helppo käsitellä. Voisiko hirviön tarinoista olla apua Conorille ja hänen äidilleen?

Kirjan on kuvittanut Jim Kay, joka tunnetaan uusien täysin kuvitettujen Harry Potterien kuvittajana. Kuvitus nostaa Hirviön kutsun aivan uudelle tasolle: se on huikean hienoa.

Hirviön kutsu on kaunis ja koskettava kertomus. Se kertoo tarinoiden voimasta, menetyksestä, surusta, selviytymisestä. Kirja on luokiteltu lastenkirjaksi, mutta älkää antako luokituksen hämätä: Hirviön kutsulla on annettavaa kenelle tahansa.

Tarinat ovat villeintä mitä on, hirviö jyrisi. Tarinat vainoavat, purevat ja polttavat.

Paula on arvioinut englanninkielisen alkuteoksen A Monster Calls.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...