James Lowder (toim.): Hobby Games : The 100 Best

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sata parasta peliä — siinä tämän kirjan idea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pelit on rajattu “harrastajapeleihin”, ulkopuolelle jäävät videopelit, tutuimmat klassikkopelit ja kansanperinnepelit. Rajauksista huolimatta kirja esittelee pelejä laajalla otteella: mukana on lautapelejä, roolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä, sotapelejä ja niin edelleen.

Jokaista peliä yhdistää se, että esseen kirjoittajan mielestä kyseinen peli kuuluu sadan parhaan pelin listalle. Kirjoittajat ovat monipuolinen otos pelialaa, tosin varsin anglo-amerikkalaisella painotuksella. Mukana on peliharrastajalle tuttuja nimiä, niin suunnittelijoita, julkaisijoiden edustajia kuin muita pelialan toimijoita. Vielä kansallisuutta jyrkempi rajaus on muuten sukupuoli: 100 kirjoittajan joukossa on tasan yksi nainen.

Tuloksena on mielenkiintoinen kirja, joka esittelee sata hyvää peliä. Ovatko ne juuri sata parasta on tietysti makuasia ja kiinnostava lähtökohta keskusteluille, mutta mukana on kieltämättä vähintäänkin hyvin iso osa niistä peleistä, joiden eniten odottaisikin olevan mukana (Diplomacy, Magic: The Gathering, Dungeons & Dragons, Settlers of Catan, Civilization, Call of Cthulhu ja niin edelleen), enkä äkkiseltään keksi muita kriittisiä puutteita kuin 18xx-sarjan junapelit.

Esseiden tyyli ja kiinnostavuus vaihtelee, mutta valtaosa on hyvin onnistuneita. Innokkuus pelejä kohtaan välittyy ja useampikin essee onnistuu herättämään halua päästä pelaamaan kyseistä peliä. Peliharrastajan hyllyyn Hobby Games kuuluu ehdottomasti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...