Gwen Cooper: Homer-kissan uskomaton elämä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jokainen lemmikin omistaja tietää, että jokaisen karvapallon keksinnöistä ja tekemisestä saisi kokonaisen kirjan. Yleensä vaaditaan kuitenkin jotain aivan erityistä, jotta tarinat päätyvät kansien väliin.

Homerilta leikataan pahan tulehduksen takia silmät vain parin viikon ikäisenä, eikä kukaan halua vaillinaista kissaa ennen kuin nuori jo ennestään kahden kissan omistava nainen adoptoi pienen hylkiön. Tämä tulee olemaan naisen eli Gwen Cooperin elämän parhaimpia päätöksiä. Homer on sokea mutta silti tai sen vuoksi rakastava, peloton ja kekseliäs. Loppujen lopuksi kaikki rakastuvat Homeriin, tykkäsi kissoista tai ei.

Eläinkirjoissa ei yleensä ole kummemmin juonta, vaan lemmikin elämänkaari liitettynä omistajan elämään. Homerin tarina ei kuitenkaan lohdutukseksi lopu kuolemaan. Kerronta on rehellistä, eikä kaikista asioista yritetä tehdä väkisin hauskaa. Elämä on hankalaa vaikka kuinka olisi ystäviä ja kissoja lohduttamassa. Cooper on tyylillään saanut kirjaan jännitystä, minkä vuoksi sitä ei voi laskea käsistään.

Kirjassa on myös mielenkiintoinen ja näennäisesti ulkopuolisen kokemus WTC-tornien terrori-iskusta. Homerin tarinaa on ihana lukea, se on kuin lohturuokaa sielulle.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...