Vasyl Koželjanko: Hopeinen hämähäkki

Hopeinen hämähäkki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1938 Cernăuţin kaupungissa silloisessa Romaniassa (nykyään Tšernivtsi Ukrainassa) ihmiset odottivat sotaa juhlien ja tuhlaten kuin viimeistä päivää. Nuoret kovanyrkkiset mutta keikarimaiset rikoskonstaapelit, etninen ukrainalainen Karol Štefantšuk ja saksalaistaustainen Helmut Hartl, ovat poliisin iskujoukko, kun tarvitaan häikäilemättömiä miehiä ottamaan kiinni vaarallisia rikollisia. Helmut ja Karol ovat kilpakumppaneita ja ystävyksiä jo opiskeluajoiltaan, ja nyt he vielä sattuvat rakastumaan samaan naiseen, salaperäiseen Mariaan. Merkillistä kolmiodraamaa sävyttää Marian isoisän itsemurha, jonka taustalta löytyy okkultisten salaseurojen tavoittelema aarre, Juudas Iskariotin 30 hopearahaa.

Sota ajaa miehet erilleen toisistaan ja Mariasta, mutta hopearahat eivät jätä varsinkaan Karolia rauhaan. Sulavan vauhdikkaasti ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa etenevä seikkailu kuljettaa samalla myös hopearahojen kaksituhatvuotista salaisuutta nykypäivästä vähitellen kohti alkuperäänsä. Matkalla tulevat tutuiksi niin vapaamuurarihenkiset salaseuralaiset kuin verisessä maineessa olleet assassiinitkin.

Ukrainalaiskirjailija Vasyl Koželjankon hieman epätavallinen rikostarina Hopeinen hämähäkki liittyy nyt 11:nneksi osaksi Kirjavinkkien Rikoksen ABC -sarjaa. Koželjankon tarinankuljetus on ketterää ja nopealiikkeistä. Huumoriakin on mukana sopivasti, eikä Koželjanko suhtaudu päähenkilöihinsäkään mitenkään turhan ryppyotsaisesti. Jos tilanne vaatii turpaanvetoa tai sarkastista leukailua, niitä on luvassa. Kelpo kirja!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...