Kate Quinn: Ruusukoodi

Ruusukoodi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

1940. Toinen maailmansota riehuu Euroopassa ja vaikuttaa lukemattomien ihmisten elämään. Sota-aika on raskasta ja kaikki Iso-Britanniassa tuntevat huolta läheisistään, kun miehet lähtevät rintamalle ja sotamielialasta yritetään pitää huolta samalla kun töitä paiskitaan tauotta. Jokainen haluaa kantaa kortensa kekoon.

Myös Osla, Beth ja Mab haluavat taistella kotimaansa puolesta. He kaikki kolme saavat töitä Bletchley Park -nimisestä kartanosta, jossa salaisuuksien määrä ja paino ylittävät kaiken mitä he ovat koskaan kokeneet. He kaikki saavat tuntea mitä tarkoittaa kun yhteinen hyvä tulee ennen kaikkia rakkaita ihmisiä. Bletchley Parkissa, eli BP:ssä, niin kuin ihmiset kartanoa kutsuvat, puretaan vihollisarmeijoiden salakirjoituskoodeja, joka tunti, joka päivä, koko vuoden ympäri. Kenelläkään ei ole lupaa jakaa saamaansa tietoa läheisilleen.

Kun ainoa keino, jolla rintamalla taistelevien miesten henget voidaan säästää vihollisten hyökkäyksiltä on paperinpalalla olevan koodin purkaminen, huomaavat Beth, Osla ja Mab vuodattavansa koko sielunsa avainsanojen ja vastausten löytämiseen.

Sodan keskellä eläminen ei ole koskaan helppoa, sen saavat kokea myös nämä kolme nuorta naista, joiden niin vahvalta tuntunut yhteisymmärrys ja ystävyys, jotka rakennettiin yhdessä työskennellessä, katkeavat menetysten ja salaisuuksien painon alla. Sodan loputtua vanhat ystävät elävät erillään, kaukana toisistaan, kunnes selviää että joku heidän läheisistään on vuotanut tietoja vihollisarmeijoille Bletchley Parkista.

1947. Viimeinen ratkaistava koodi. Iso-Britannia on häähumussa ja petturi on saatava vastuuseen teoistaan. Osla, Beth ja Mab tarvitsevat toisiaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

Minulle kirja oli täynnä jännitystä, vahvoja naispääosia, sotahistoriaa uudesta näkökulmasta ja upeaa kerrontaa. Siis kaikkea sitä missä Kate Quinn on loistava. Äänikirjana kuunneltuna kirja ei tuntunut niin pitkältä kuin se oikeasti on. Kirjan juoni etenee aaltoina, joskus hitaammin ja taustaa rakentaen, joskus hektisesti rykäyksittäin vieden juonta paljon eteenpäin. Tämä tuo kirjaan tietenkin enemmän pituutta, mutta mielestäni tähän kirjaan tyyli sopi loistavasti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...