Matt Parker: Humble Pi : A Comedy of Maths Errors

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matt Parker on australialaissyntyinen matemaatikko, tieteen popularisoija ja standup-koomikko, joka asuu ja työskentelee Englannissa. Parker on viihdyttävä esiintyjä ja kirjoittaja. Hän löytää hauskoja ja yllättäviä yksityiskohtia milloin puhtaan matematiikan, milloin insinööri- ja tietojenkäsittelytieteiden aloilta. Nyt Parkerin kiinnostuksen kohteena ovat virheet. Kaikki me teemme niitä. Humble Pi : A Comedy of Maths Errors on mielenkiintoinen löytöretki virheiden maailmaan.

Humble Pin sivuilla Matt Parker selittää lukuisten esimerkkien avulla, miksi kaikki ei aina mene niin kuin on suunniteltu. Kyse voi olla videopeleihin liittyvistä ohjelmointivirheistä tai desimaalipilkuista väärissä kohdissa taulukkoa, mahdottomista geometrisistä muodoista tienviitoissa, pieleen lasketuista vakauslaskelmista siltatyömailla tai oikein suunnitelluista mutta väärin toteutetuista rakennelmista, virheellisistä yksikönmuunnoksista tai tolkuttomista toimitusjohtajien palkkioista ja niin edelleen.

Matt Parker tutkii ilmiöitä ymmärtävästä näkökulmasta. Virheitä sattuu, mutta niistä pitää oppia, niitä ei saa peitellä. Vakavilla asioilla, kuten ihmisten kuolemiin johtaneilla onnettomuuksilla tai muilla hurjilla vaaratilanteilla, ei sovi pelleillä. Eikä Parker pelleilekään, mutta hän onnistuu silti olemaan valloittavan viihdyttävä, huumoria unohtamatta.

Mathematicians aren’t people who find maths easy; they’re people who enjoy how hard it is.

Humble Pi on erinomaista luettavaa matematiikasta ja sen sovelluksista kiinnostuneille. Se on silmiäavaava teos siitä, että algoritmienkin takana on aina ihminen. Ei täydellinen ihminen. Humble Pi on hyvää populaaritiedettä, eikä se ole lainkaan vaikeaselkoisesti tai turhan teknisesti kirjoitettu. Saatavuus Suomesta saattaa olla kehnompi kuin kansainvälisistä nettikaupoista. Iso suositus tälle silti!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...