Shari Lapena: Hyvä naapuri

Hyvä naapuri

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Napakka jännäri on oivallista viihdettä. Hyvä naapuri täyttää ehdot kirkkaasti. Sivut kääntyvät vauhdilla, kun lukija imaistaan hyytävän psykologisen jännityksen maailmaan.

Alkuasetelma on kutkuttava ja todentuntuinen: pariskunta on naapurissa illalliskutsuilla. Puolivuotias vauva nukkuu kotona, itkuhälyttimen päässä, ja vanhemmat käyvät puolen tunnin välein katsomassa että pikkuisella on kaikki hyvin.

Juhlat päättyvät, pariskunta palaa kotiin – ja pinnasänky on tyhjä. Vauva on kadonnut. Mitä on tapahtunut?

Psykologisten jännärien genreen kuuluu, että kaikilla on luonnollisesti salaisuuksia, jokainen on epäilyttävä, eikä mistään voi olla varma, ennen kuin viimeinen sivu on luettu.

Hyvä naapuri toimii. Sen päähenkilöt tekevät toki typeriä virheitä, mutta enimmäkseen se on vallan uskottava. Näin voisi käydä. Muuten oivallinen Jääkaksoset oli esimerkiksi aika pöhkö, Hyvä naapuri on selvästi uskottavampi.

Kirja on myös hyvin kirjoitettu. Tarinassa ei ole joutokäyntiä, vaan se etenee kuin juna. Uusia käänteitä tulee tasaista tahtia, lähes jokaisessa luvussa on joku paljastus, joka vie tarinaa uuteen suuntaan. Tehokasta tekstiä.

Aikaisemmin pari kirjallista komediaa kirjoittanut Shari Lapena on näemmä kirjoittanut alkuun päästyään jo toisenkin jännärin. A Stranger in the House ilmestyy englanniksi kesällä 2017, suomennostakaan tuskin tarvitsee kauan odotella. (Päivitys: Vieras talossa ilmestyi alkuvuodesta 2018.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...