Shari Lapena: Vieras talossa

Vieras talossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Shari Lapenan ensimmäinen suomennos Hyvä naapuri oli aivan kelpo trilleri ja ilmeisesti kävi myös hyvin kaupaksi, sillä seuraavaa suomennosta ei tarvinnut pitkään odotella. Uuden kirjan kansikin on kovin samaa mallia edeltäjän kanssa, joten edellisestä kirjasta pitäneet voivat helposti tarttua samannäköiseen teokseen turvallisin mielin.

Jännittävä asetelma tähänkin kirjaan on rakenneltu. Karen Krupp herää sairaalassa ja kuulee joutuneensa auto-onnettomuuteen. Karen, joka on aina niin rauhallinen ja lainkuuliainen kuski, on kaahannut kaupungin epämääräisellä alueella täysiä ja törmännyt lopulta sähkötolppaan.

Karen on menettänyt muistinsa, eikä muista mistä on kyse. Mitä hän oli tekemässä ja mitä hän pakeni? Poliisit tutkivat asiaa liikennerikkomuksena, mutta kun samasta kaupunginosasta löytyy samoihin aikoihin murhattu mies, poliiseja alkaa kiinnostaa, mikä yhteys Karenin onnettomuudella on murhaan.

On hyvin käytännöllistä, ettei Karen muista tapahtumista yhtään mitään. Karen vakuuttelee olevansa aidosti muistinsa menettänyt ja on suorastaan kauhuissaan siitä, ettei muista, mitä on tapahtunut, mutta jotenkin kaikki tuntuu kuitenkin vähän hämärältä ja epäilyttävältä. Tapaus lyö kiilaa Karenin ja tämän miehen Tomin väliin. Epäluottamuksen siemen on kylvetty.

Itse mysteeri on oikein jännittävä tapaus ja pitää lukijan mielenkiintoa yllä. Lapenan teksti on melko vivahteetonta päälauseproosaa, joten sivut kääntyvät nopeasti ja tarina pitää otteessaan, vaikka suuria kirjallisia elämyksiä ei tarjolla olekaan. Vieras talossa on hyvää jännäriviihdettä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...