Rosa Meriläinen: Hyvät miehet ja herrat!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tekijä on itse kokenut puheenpitäjä, kirjoittaja ja ainakin omasta mielestään taatusti ammattimainen kuuntelija. Kirjassa on koottu yhteen erilaisia, eri tilanteisiin sopivia puheita miehistä ja miehille, miehet ja miehisyys mielessä. Toki tässä sivutaan ihmisyyttä yleensä sekä vanhojakin viisauksia. Puheet on laadittu, mutta ehkä niitä ei ole pidetty. Ne ehkä tullaan joskus pitämään tai ainakin näistä voisi kätevästi nappaista ideoita.

Puheita on eri tilaisuuksiin: veljen syntymäpäiville ehdotettu puhe on suorastaan liikuttava, samoin omalla tavallaan lutkamarssia varten laadittu esitys. Puheissa käsitellään myös naisen kaipuuta, autoilua, isyyttä, poikaluokan kevätjuhlia – miehen elämän kaikenlaisia tärkeitä asioita ja mahdollisia käännekohtia eli toki myös paria tärkeää syntymäpäivää. Politiikkaa ei tietenkään ole unohdettu.

Osa puheista on oikeasti hauskoja ja liikuttavia, osa taas mielestäni ei. Ehkä vika on minussa enkä ymmärrä, onko kyseessä ehkä ironia tai satiiri. Vai olenko vain liian naismainen ymmärtämään tietynlaista huumoria ja tekonokkeluutta. Aivan kaikkea en ehkä käyttäisi puheen pohjana… vaikka luettavaksihan tämä kokoelma on tarkoitettu ja hauskaksi sellaiseksi, oletan.

Parhaimmillaan tämä puhekokoelma onkin pieninä annoksina eikä taatusti kerralla ahmaisten, kuten itse tein. Jokainen varmasti tunnistaa ainakin joitakin tilanteita, sillä puheita on paljon. Lyhyitä ja pidempiä, asiallisempia ja hauskempia – jokaisessa käsitellään meille naisille kuitenkin usein niin rakasta asiaa eli miehiä. Isompia ja pienempiä, tutumpia ja tuntemattomampia, virallisemmissa ja vähemmän virallisissa tilanteissa. Miehiä, miesmielisiä henkilöitä, miehistä pitäviä ja pitämättömiä taatusti kiinnostava kirja. Helppolukuinen ja kätevä ottaa mukaan. Mietinkin juuri tässä, että olisi oikein mukava kuulla jonkun ihkaoikean Miehen mielipide tästä kirjasta!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Kun kerran toista arviota kritisoin, niin kehutaan myös. Tämä oli mulle ainakin just sopivan pituinen ja ytimekkäästi kirjoitettu. Tämän jälkeen tekee mieli lukea kirja, vaikka en tästä ole Rosan kirjoista aiemmin ollut erityisen kiinnostunut. Kivasti siis Irja osasit herätellä lukuintoa. 🙂

  2. Ja tosiaan Irjalle lisäkehuja täältäkin suunnasta: tämä on hyvä esimerkki sen tyyppisestä arviosta, joita itse haluaisin jatkossa lukea. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...