Laurie Frankel: Ikuisesti yhdess@

Osta kirja itsellesi

Sam on tietokoneohjelmoija, joka kehittelee täydellisen algoritmin sen ainoan ja oikean löytämiseen netin kautta. Sam testaa kaavaa itseensä ja löytää ihannekumppaninsa Meredithin jonka kanssa suhde etenee rakettimaisella vauhdilla. Mutta tämä on vasta kaiken alkua. Kun Meredithin mummi kuolee, pistää Sam taitonsa koetukselle ja yrittää saada kuoleman tuntumaan helpommalta herättämällä vainaja virtuaalisesti henkiin.

Suhteen liiankin nopea eteneminen jätti hahmot jossain määrin etäiseksi. Lukijankin tulisi tietää, mikä kaikki tekee suhteesta täydellisen. Meredithin ja Samin suhde vaikuttaa myös hieman naiivilta. Vaikka kuinka ollaan yhteensopivia, ei toinen aina tee niin kuin toinen toivoo.

Ikuisesti yhdess@ on vaikea luokitella, se ei ole varsinaisesti viihdekirjallisuutta eikä myöskään scifiä. Kaikki luultavasti olisi mahdollista tekniikan ihmeaikana. Kirja on mielenkiintoinen mutta en itse lämmennyt idealle kuolleiden palauttamisesta virtuaalisesti. Kuitenkin oivaltavaa luettavaa kenelle tahansa, joka on menettänyt läheisen.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Black Mirror -tv-sarja kannattaa katsoa muutenkin, mutta jos tämä aihe kiinnostaa, sen kakkoskauden ykkösjakso ”Be Right Back” käsittelee tätä aihetta erittäin hyvin.

  2. Ja Reynoldsin uusimmassa oli muuten myös virtuaalihahmona henkiin palautettu isoäiti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.