Janne Viljamaa: Ilkeät ihmiset : tunnista, vältä ja pidä puolesi

Ilkeät ihmiset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuorena aina ajattelin että aikuiset ihmiset käyttäytyisivät toisiaan kohtaan fiksusti ja suhtautuisivat ongelmiinsa rakentavasti. Se, että suuri osa ihmisistä ei niin tee, on minulle ollut varmaan suurimpia pettymyksiä aikuisiällä. Vielä suurempi ongelma on kuitenkin erilaiset ihmiset, jotka käyttäytyvät tietoisesti negatiivisesti.

Janne Viljamaan Ilkeät ihmiset on opas tällaisia ihmisiä vastaan. Käsittelyssä on niin työpaikan kiusaavat ihmiset, lähipiirissä oleva narsisti tai vaikkapa perhesuhteen myrkyllisyys. Teos taklaa aihepiiriä monelta kannalta, kuten esimerkiksi pohtii milloin ongelmaihmiset ovat oikeasti häijyjä ja milloin vain tunnetaidottomia.

Viljamaan teksti on varsin selkeää ja suoraviivaista. Teos ei tunnu puisevan akateemiselta ja lyhyet luvut ovat tehokkaita lukuannoksia.

Itselle arvokkaimmaksi nousi kappale työkaluista, joilla vuorovaikuttaa ongelmaihmisten kanssa. Vaikka esitetyt teoriat on paljon vaikeampi siirtää käytäntöön, on niiden tiedostaminen arvokasta. Parhaimmillaan ne voivat estää henkilöä palamasta loppuun ongelmaihmisten takia.

Ilkeät ihmiset on tärkeä kirja, jollaisia kirjoitetaan harvinaisen vähän. Siihen kannattaisi jokaisen tutustua, koska sosiaaliset taidot ovat todella arvokkaita.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 171 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...