Laurie Helgoe: Introversion voima : miksi sisäinen maailmasi on suurin rikkautesi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä kirjassa on paljon samaa kuin pykälää-paria suositummassa Susan Cainin Hiljaiset-kirjassa: käsillä on amerikkalainen opaskirja introverteille, jotka miettivät, miten selviytyä maailmassa, joka tuntuu olevan tehty ekstroverttien ehdoilla.

Suomalaiselle lukijalle näkökulma on lähtökohtaisesti vähän outo. Vaikka Suomessakin pidetään ekstroverttejä luonteenpiirteitä arvossa, yhteiskunta on silti toisenlainen – ja tässäkin kirjassa mainitaan Suomi ja muut Pohjoismaat introverttien paratiiseina.

Kirja on parhaimmillaan niille, jotka ovat ihmetelleet, mikseivät sovi muiden odotuksiin. Vaikka introverttejä on ilmeisesti jokseenkin yhtä paljon kuin ekstroverttejä, moni asia tuntuu toimivan ekstroverttien ehdoilla. Tästä kirjasta voi saada voimia elää omien taipumustensa mukaisesti. Samoin kirjaa voi suositella ekstroverteille, jotka elävät introverttien kanssa – tämä voi olla hyvinkin valaiseva teos.

Itsensä löytäneille ja tunteville introverteille kirja tarjoaa vähemmän; monet käytännön esimerkit eivät ainakaan minun kohdallani koskettaneet millään tavalla.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...