Pierre Lemaitre: Irène

Irène

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaksi kammottavasti silvottua nuorta naista löytyy hulppeasta loft-asunnosta. Kaikki murhapaikalla viittaa siihen, että ylikomisario Camille Verhoeven on ryhmineen nyt äärimmäisten haasteiden edessä. Murhaaja on ollut huolellinen, eikä selvästikään ensimmäistä kertaa asialla. Verhoevenin tutkimukset vievät outoon suuntaan, kun hän ymmärtää, että murhaaja pyrkii jäljittelemään tunnettuja rikoskirjallisuuden klassikkomurhia. Brett Easton EllisJames Ellroy ja niin edelleen. Montako murhaa tarvitaan, ennen kuin työ on valmis? Ja miten häikäilemätöntä ja älykästä murhaajaa jahdataan? Omat murheensa Verhoevenille aiheutuu koko ajan ympärillä pyörivästä mediasta. Ja viimeisillään raskaana olevaa Irène-vaimoakin pitäisi muistaa hoivata. Kilpajuoksu kuoleman lähettilään kanssa on armotonta.

Irène aloittaa moneen kertaan palkitun Pierre Lemaitren Verhoeven-trilogian. Kuten sarjan muutkin osat, myös Irène on hyvin brutaali ja väkivaltainen teos. Mutta karmeiden verellä ja irtojäsenillä mässäilevien kohtausten ohella Lemaitre osaa myös kirjoittaa pirullisen taitavaa ja kirjallisesti kiehtovaa jännärijuonta, joka poikkeaa monin tavoin valtavirrasta. Enempää juonta paljastamatta voi sanoa, että kirjan ratkaisukohdista löytyy vielä sellainen ylimääräinen koukku, että hyvin harvassa ovat näin erinomaiset dekkarit!

Niin – mitä juonipaljastuksiin tulee, on Verhoeven-trilogian lukeminen todellakin kannattavaa aloittaa tästä kirjasta, sen verran keskeisiä Irènen juonenkäänteitä sarjan myöhemmät osat Alex ja Camille kertailevat. Myös Verhoevenin alakuloisen hahmon ymmärtämiseen tämä kirja antaa eväitä.

Pierre Lemaitre on noussut tämän vuoden aikana isojen suosikkieni joukkoon. Dekkarikirjallisuuden ystävälle Irène ja koko Verhoeven-trilogia ovat varma valinta, ja muillekin suosittelen – tosin herkimpien lukijoiden kannattanee ihan oikeasti jättää tämä väliin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...