Pierre Lemaitre: Rosie

Rosie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ensimmäisen maailmansodan aikaan Ranskaan kylvettiin miljoonia kranaatteja, joista suuri osa jäi suutareiksi. Vielä nyt sata vuotta myöhemmin vanhoja toimintakuntoisia räjähteitä nousee pelloilla pintaan. Sähköinen sytytinlaite ei montaa euroa maksa ja niitä saa netistä.

“Usein kuvitellaan, että terrorismi on monimutkaista, mutta todellisuudessa ei sinne päinkään.”

Pommi räjähtää Pariisissa. Pommin asettaja on nuorehko mies, joka ilmoittautuu välittömästi poliisille. Hän vaatii miljoonalunnaita ja tutkintavankeudessa olevan äitinsä vapauttamista, tai muuten samanlaisia pommeja räjähtäisi vielä kuusi lisää, yksi päivässä. Viranomaisilla on pirullinen kiire löytää kätketyt pommit ja kaikki keinot otetaan käyttöön, mutta pommimies suostuu puhumaan vain ylikomisario Camille Verhoevenille.

Pierre Lemaitre luuli jo saaneensa Verhoeven-trilogiansa valmiiksi, kun hän sai tilauksen uudesta dekkarista. Rosie sijoittuu ajallisesti Alexin ja Camillen väliin, mutta toimii itsenäisenä osana sarjassa. Lyhyehkössä suoraviivaisessa tarinassa Camille Verhoeven jää lopulta vain yhdeksi henkilöhahmoksi muiden joukossa. Esipuheessa kirjailija toteaakin, että ehkä Verhoeven-trilogiassa on nyt kolme ja puoli osaa.

Mutta juoni, se kyllä totta vieköön vetää. Rosie on todella jännittävä taistelu aikaa vastaan, kun hyvin varautuneen pommimiehen suunnitelma paljastuu pala kerrallaan. Jännitys säilyy viimeiselle sivulle asti. Hyvin kirjoitetun helppolukuisen kirjan ahmii melkein kerralla. Jos aiemmat Lemaitren teokset ovat karkottaneet osan lukijoista raakuudellaan, on nyt meno vähän vähemmän hurmeista, joten uskonpa dekkarinystävän nauttivan tästä.

Pierre Lemaitre on saanut useita arvostettuja kirjallisuuspalkintoja dekkaripysteistä Prix Goncourtiin. Minulta Lemaitre saa jälleen yhden ison suosituksen. Näin hyvät rikoskirjailijat ovat harvassa!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...