Victoria Cassanell: Jääkarhu saa lemmikin

Jääkarhu saa lemmikin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi kevään kuvakirjauutuuksista on Victoria Cassanellin Jääkarhu saa lemmikin. Kirja on hänen toinen lastenkirjansa ja ensimmäinen suomennettu teos.

Pohjoisnavalla asuva Jääkarhu on yksinäinen. Siihen avuksi Jääkarhu saa ajatuksen lemmikin hankkimisesta. Mikä lemmikki sitten sopisi Jääkarhulle? Sen täytyisi olla eläin, joka sopisi Jääkarhun arktiseen elinympäristöön. Mikä toimisi paremmin, kuin eläin toiselta napapiiriltä: pingviini. Sanomalehdestä löytyy kuponki, jolla Jääkarhu lunastaa pingviinin itselleen. Vaikka Jääkarhu on pingviinistä kovin mielissään ja Jääkarhu yrittää tehdä pingviinin olon mieluisaksi, on pingviini onneton. Pian Jääkarhukin oivaltaa, että pingviini kaipaa kotiinsa perheensä luo. Niinpä käynnistyykin matka, jossa Jääkarhu pyrkii palauttamaan pingviinin kotiinsa.

Kirjan sanomassa on jotain, mitä kirjoittaja itse ei ole välttämättä miettinyt: Jääkarhu vaikuttaa tiedostavalta olennolta, sanomalehtienlukutaidon ja kirjeiden lähetyskyvyn takia. Ainakin kirjeiden osalta samassa asemassa tuntuu olevan myös pingviinilemmikki. Tämä jättää hieman arveluttavan varjon tarinaan, jossa Jääkarhu vain hankkii pingviinin itselleen. Tämän voi toki sivuuttaa, eikä varmasti vaivaa lasta.

Kirjan paras puoli on kaunis kuvitus. Jääkarhu ja pingviini ovat molemmat hellyttäviä hahmoja ja sopivat täysin taustoihinsa. Hatunnoston arvoinen on myös suoritus saada pohjoisnavasta uskottavalla tavalla värikäs paikka.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...