Elina Loisa: Julkeat

Osta kirja itsellesi

Päähenkilö, joka toimii myös kirjan minäkertojana, on nuori nainen. Hän on lähtöisin pikkukaupungista, kuten ystävänsäkin, mutta saatuaan tietyn leiman maineeseensa, leidi lähtee valloittamaan Helsinkiä. Yhdessä Maxin kanssa he miehittävät öiset kadut, baarit ja makuuhuoneet.

Kertoja tunnustaa, että on lopulta saanut mukavasti vakiinnutettua elämänsä sellaiseksi, mistä haaveili. Ei kovin ihmeellisiä asioita; vain rahaa ilman työtä, rakkautta ilman vaivaa ja hauskanpitoa ilman turhia jälkipuheita.

Kohteiden sukupuolella ja seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä, kaikki käy, jos vain saa… Yhdessä he jakavat kaiken: rahan, juomat, rauhoittavat ja piristävät mömmöt sekä petikaverit. Poikkeuksena tosin on aika, jonka kertoja toimii erään vanhemman naisen maksettuna rakastajattarena ja myöhemmin ehkä jopa oikeasti ystävänä.

Kirja on hulppea kertomus siitä, millaista on elää marginaalielämää ilman aikatauluja ja etukäteissuunnitelmia. Yhdessä ylikoulutettujen pätkätyöläisten tai työttömien kanssa, halvimpia(kin) ravintoloita katsastaen, elämäntapasiipeilijöinä. Tässä voisi nähdä erään sukupolven yhden osan oikeaa elämääkin, kaiken keskellä.

Itse pidin tästä esikoisromaanista kovasti. Sisältö voi vaikuttaa vähän rankalta, mutta tarkemmin tutkien johtolankana on kuitenkin luotettava ystävyys, pysyvät ihmissuhteet sekä sosiaalinen elämä varsin vakavamielisessä hengessä toinen toistaan tukien. Suositeltavaa uutta kotimaista proosaa aivan parhaasta päästä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...