Philip K. Dick: Jumalan pojan paluu

Osta kirja itsellesi

Herb Asher elää pienellä siirtokuntaplaneetalla, kaikessa rauhassa omassa kuvussaan, kuunnellen musiikkia ja välittämättä kenestäkään muusta. Vaan eihän se käy. Hän joutuu sekaantumaan naapurikuvun asukkaan elämään, sillä planeetan alkuasukkaiden jumala Jah haluaa palata Maahan ja tarvitsee siihen Herbin ja tämän naapurikuvussa asuvan Rybysin apua.

Rybys tulee raskaaksi, kohdussaan jumalan reinkarnaatio, ja Herb pääsee Joosefin osaan viemään uutta vaimoaan Maahan, jossa Belial hallitsee. Maassa odottavat katolis-islamilainen kirkko ja tieteellinen legaatti, kaksi maailmanvaltaa, joista kumpikaan ei katso uutta tulokasta suopeasti, Belialista nyt puhumattakaan.

Philip K. Dick sekoittaa hämmentävää teologiaa, kummallisia tulevaisuudenvisioita ja epävarmoja todellisuuden tasoja. Jumalan pojan paluuta pidetään Dickin myöhäistuotannon keskeisenä osana. Monitasoinen, mieltä askarruttava ja mielenkiintoinen se ainakin on.

Taustamusiikiksi sopii hissimusiikkiversio Viulunsoittajasta katolla, Mahlerin toinen sinfonia tai sitten John Dowlandin luuttuteoksia, joita Philip K. Dick taisi arvostaa.

Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta
Samuel Davidkin: Rautakupoli – Kevään hengästyttävin romaani – Osta Suomalaisesta kirjakaupasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.