Jane Harper: Kadonnut mies

Kadonnut mies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nathan ja Bub saavat kuulla veljensä Cameronin kuolleen oudoissa olosuhteissa. Cameronin ruumis on löydetty keskeltä Queenslandin autiomaata, ja hänen todetaan menehtyneen janoon ja kuumuuteen. Hänen autonsa löydetään, mutta se on kuitenkin ehjä, ja sen kyydissä on vettä sekä ruokaa. Poliisi arvelee Cameronin tehneen itsemurhan, mutta veljekset ja perheenjäsenet eivät ymmärrä tekoa tai sen motiivia. Kolmen veljen menneisyys ja salaisuudet alkavat kuoleman myötä keriytyä auki. 

Jane Harperin kolmas romaani on taiten kirjoitettu dekkari. Kadonneen miehen jokainen irtonaiselta vaikuttava juonenpätkä on lopussa osa harkittua kokonaisuutta, joka on surumielinen mutta avautuessaan hyvinkin ymmärrettävä. Kirjan päähenkilöiden lisäksi oma roolinsa on Australian julmalla auringolla, jonka porotuksen lukijakin tuntee nahoissaan. Jane Harperin Kadonnut mies on erittäin onnistunut dekkari. 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...