Alexander McCall Smith: Kahvia komeille miehille

Osta kirja itsellesi

Alexander McCall Smithin sarja Mma Ramotswen ja Naisten etsivätoimisto nro 1:n tutkimuksista jatkuu aina vain, mutta ihmeen hyvin kirjailija onnistuu pitämään langat käsissään ja luomaan tarinoistaan mielenkiintoisia.

Nyt on edetty jo sarjan 15. osaan, ja Mma Ramotswe saa tutkittavakseen peräti oudon tapauksen, kun intialaiset sisarukset ovat hyvää hyvyyttään ottaneet luokseen muistinsa menettäneen intialaisnaisen; tämä Rouvaksi kutsuttu henkilö ei muista kuka hän on tai mistä hän on tullut. Mma Ramotswe ja Mma Makutsi haistavat kuitenkin pian palaneen käryä: mahtavatko sisarukset puhua ihan totta? Erikoiseen tapaukseen löytyykin sitten ennen pitkää erikoinen ratkaisu.

Samaan aikaan Mma Makutsi, joka on avioliittonsa kautta päässyt elämässä vähän vihreämmälle oksalle, alkaa haaveilla kahvilan perustamisesta, eikä kyseessä olisikaan mikä tahansa kuppila, vaan hieno ravintola hienoille ihmisille, komeille miehille, ja siellä erinomainen Chef valmistaisi trendikkäitä aterioita asiakkaiden nähden. Tällainen Chef löytyy, samoin tarjoilijat, mutta eihän kaikki kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan.

Kahvia komeille miehille on jälleen kerran lämminhenkistä viihdettä, mukavaa huumoria ja vähän salattua viisauttakin ystävyydestä, rauhasta ja rakkaudesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...