Julia Thurén: Kaikki rahasta : Näin säästin kymppitonnin vuodessa

Kaikki rahasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikki rahasta on lavea teos, joka onnistuu nimensä mukaisessa tehtävässä itse asiassa aika hyvin: jos haluat lukea yhden raha-asioita käsittelevän kirjan, tämä on paras lukemani yhteenveto aiheesta. Alaotsikko saa kirjan kuulostamaan selfhelpimmältä kuin se onkaan, sitä ei kannata säikähtää.

Kirja käsittelee rahaa monelta kantilta: rahasuhdetta, budjetointia, säästämistä, ylivelkaantumista, palkka-asioita, rahaa parisuhteessa, rahan vaikutusta ystävyyteen, asuntohankintoja, lainoja ja sijoittamista. Mihinkään asiaan ei sukelleta erityisen syvälle, mutta ihan pintapuolisista raapaisuistakaan ei ole kyse: vaikkapa tämän kirjan sijoitusoppien päälle ei tarvitse opetella mitään muuta, näillä tiedoilla pärjää kyllä.

Julia Thurén lähestyy aiheitaan henkilökohtaisten kokemusten kautta, omia kokemuksia täydentämässä on muitakin ihmisiä ja lukujen aiheista on kyselty myös julkisuuden henkilöiltä. Kirjan sävy on kautta linjan rakentava ja hyvä: Thurén pitää omat etuoikeutensa mielessä eikä sorru richsplainaamiseen. Ei tarvitse olla hyvätuloinen keskiluokkainen hyötyäkseen tämän kirjan opeista.

Jos tuntuu, että raha pyörii mielessä liikaa ja raha-asioiden kanssa on vaikeaa, Kaikki rahasta antaa paljon konkreettisia neuvoja tilanteen korjaamiseen. Jos rahatilanne on hyvä, mutta et ole vielä siirtynyt säästämisestä sijoittamiseen, Kaikki rahasta on hyvä opas alkuun sijoittamisen maailmaan ja kertoo hyvin, miksi ihan kaikkien kannattaa olla kiinnostuneita sijoittamisesta.

Jos omat raha-asiat ovat hyvällä tolalla, kirjasta saa ajatuksia siihen, miten raha-asioista kannattaa puhua vaikkapa omien lasten kanssa, ja myös näkemystä siihen, miten kaikkien raha-asiat eivät ole välttämättä yhtä hyvin. Kaikki rahasta sopii siis hyvin monenlaisille lukijoille – rahahan koskettaa kaikkia. Kuten Martin Paasi kirjassa sanoo: raha on maailman tylsin asia, mutta jos sitä ei ole, muuta ei sitten mietikään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...