Nikolai Gogol: Kuolleet sielut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kollegineuvos Tšitšikov saapuu N.N. kuvernementin pääkaupunkiin kuin tyhjästä. Miehellä on tehtävä: hän haluaa ostaa alueen isänniltä kuolleet sielut, eli henkikirjaan merkityt kuolleet maaorjat – paperilla elävät, mutta käytännössä kuolleet talonpojat.

Mihin Tšitšikov kuolleita sieluja tarvitsee, sepä onkin hyvä kysymys joka saa toki vastauksensa kirjan loppuun mennessä, mutta kun sinne on päästy, on ehditty ihmetellä koko tovi Napoleonin jälkeisen Venäjän elämänmenoa. Korruptiota, byrokratiaa, vainoharhaisuutta, ahneutta, epäluuloisuutta… kyläläiset ovat melkoisia karikatyyrejä, ja sellaisina hyvinkin värikästä väkeä.

Tarinan rakenne on lavea ja Gogol hukkaa sen välillä vauhdikkaaseen kielenkäyttöön ja paikallisten olojen värikkääseen kuvailuun. Mikäs siinä, tarina etenee tarpeeksi ja tunnelmaa välittyy.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...