Anna Elina Isoaro ja Mira Mallius: Kaksi tätiä nimeltä Veera

Kaksi tätiä nimeltä Veera

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Esterin ja Viljamin vanhemmilta menee hermot toisiinsa. Kiistelemisen lopettamiseksi vanhemmat päättävät toimittaa itsensä viikonlopuksi huoltoon. Lapset täytyy saada siksi aikaa yökylään – tietysti Veera-tädin luokse! Mutta kas, Veera-tätejä on kaksi, sillä sekä isällä että äidillä on Veera-niminen sisko. Kumpikin vanhemmista on järjestänyt lapset hoitoon oman siskonsa luokse.

Ei se mitään: ongelma ratkaistaan niin, että ensin lapset ovat yhden yön Raita-Veeran eli isän siskon luona ja sitten toisen yön Pallo-Veeran eli äidin siskon luona. Veerat ovat kovin erilaisia keskenään, vaikka heillä yhdistäviä piirteitä onkin. Kumpikin on esimerkiksi lapseton – tosin kovin eri syistä. Molemmille Viljami ja Esteri ovat tietysti todella tärkeitä!

Tätien kanssa tehdään erilaisia asioita, mutta kummankin tädin kanssa on todella hauskaa. Niin hauskaa, että viikonloppu menee yhdessä hujauksessa. Erilaisten elämäntyylien moninaisuus ja erilaisuuden tuoma rikkaus välittyy tästä kirjasta hyvin. Mira Malliuksen kuvitus on hurmaavan värikästä ja eloisaa. Teos oli ansiosta lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...