Sergey Gorshkov: Kamtšatkan karhut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kamtšatkan niemimaa on jotakuinkin niin kaukana Suomesta kuin Venäjällä on mahdollista päästä. Tunnettu venäläinen luontokuvaaja Sergey Gorshkov on viettänyt alueella runsaasti aikaa valokuvaten alueen luontoa.

Gorshkov pitää Kamtšatkaa maailman kauneimpana paikkana ja tämä ihailu välittyy kuvista. Kuvien ensisijaisena kohteena on alueen ylpeys, karhu. Kamtšatkassa on valtavasti karhuja, mutta lisäksi suurimmat punalohen kutualueet ja upeiden kuningasmerikotkien pesintäalueet.

Luontokuvaajalle riittää siis ainesta, mitä kuvata. Gorshkov on paneutunut alueen eläimistöön huolella ja kerännyt kokemusta vuosikausien ajan. Joskus jopa henkeään uhmaten – karhut ovat arvaamattomia kumppaneita. Sen koki muun muassa japanilainen luontokuvaaja Michio Hoshino, joka menehtyi karhun raatelemana Kamtšatkan Kuriilienjärvellä, jossa Gorshkovkin on paljon kuvannut.

Kamtšatkan karhut tarjoaa hienon paketin upeita luontokuvia ja tarinoita kuvien takaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...