Orson Scott Card: Kansanmurha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos kaipaat vakavia aiheita, tarjoaa Kansanmurha (englanniksi osuvammin Xenocide) pohdittavaa. Planeetta Lusitania aiotaan tuhota, koska siellä asuu koko ihmiskuntaa uhkaava virus. Harmi vain, että paikalliset elämänmuodot ovat riippuvaisia viruksesta… Tähtien sodassa ei mietitty moraalisia näkökulmia, kun Kuolontähti tuhosi planeettoja. Tässä kirjassa mietitään sitten siitäkin edestä.

Kirja on mielestäni nerokas. Tilanne ei ole missään nimessä mustavalkoinen, vaan hyvinkin mutkikas. Orson Scott Card luo joukon mielenkiintoisia ja persoonallisia henkilöhahmoja erilaisine tarpeineen ja pistää koko porukan miettimään varsin mielenkiintoisia metafyysisiä ja moraalisia kysymyksiä.

Vain yksi asia estää minua suosittelemasta tätä teosta kaikille heti. Kansanmurha on nimittäin jatko-osa, ja avautuu paremmin aiemmat osat lukeneille. Ei kuitenkaan syytä huoleen: aikaisemmat teokset, Ender ja Kuolleiden puolustaja ovat aivan yhtä hyviä, Ender jopa parempi. Enderiä lukemaan, siis, ja sen jälkeen tämän mainion teoksen pariin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...