Kaj Korkea-aho: Katso minuun pienehen

Osta kirja itsellesi

Kaj Korkea-ahon esikoisteos vie Pohjanmaalle, kuten uudempi Tummempaa tuolla puolen. Tällä kertaa pyöritellään parikymppisen Kasperin ja lukiota käyvän Linan suhdetta. Tarina liikkuu muutamalla aikatasolla. Yhtäällä Linan äiti on tullut hulluksi, toisaalla Kasper ja Lina ovat vasta tutustuneet, kolmannella tasolla muistellaan menneitä.

Salaisuuksia ja tukahdutettuja muistoja riittää. Samoin uskonnollista tunnetta. Lina kuuluu äitinsä kanssa hurmokselliseen Siinai-kirkkoon, mikä ei ole aivan helppo juttu ateisti-Kasperille. Kasperin ja Linan äidin suhde on kireä, etenkin kun Linan äiti Ann-Marie tuntuu uppoavan aina vain syvemmälle uskonnollisuuteensa. Kasper velloo omissa syyllisyyksissään: menneet painavat ja uuttakin syyllisyyttä riittää.

Kirja lataa symboliikkaa peliin raskaasti – läpitunkevia punaisia valoja, verta ja matoja – ja kasaa aineksia toistensa päälle siihen tapaan, että loppuun päästäessä tavaraa on vähän liiankin kanssa, mutta Katso minuun pienehen pitää kuitenkin paketin kasassa tarpeeksi hyvin. Kirjan parissa viihtyi mainiosti kieltämättä varsin reippaaksi äityvään loppuun asti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Olen lukenut Kaj Korkea-ahon uudemman Tummempaa tuolla puolen. Kiinnostaisi tämä esikoisteos. Mikäli on tasoltaan Tummempaa tuolla puolen, niin luvassa on hyytävä ja mieleenpainuva lukuelämys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...