Ulla Pyyvaara: Katu: asunnottomat kertovat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katu on koskettavin lukemani kirja pitkään aikaan. Kirjoittaja Ulla Pyyvaara ja valokuvaaja Arto Timonen ovat seuranneet asunnottomien elämää vuosien ajan Helsingin Kalliossa ja koonneet yksiin kansiin 20 asunnottoman ihmisen elämäntarinan.

Kirjasta selviää millaista on jokapäiväinen olemassaolon taistelu, jos elää ilman asuntoa. Millaista on nukkua vessassa tai talvisella kadulla, mistä saa ruokaa ja tarvittaessa hoitoa ja millaista on elämä riippuvuuden kanssa. Kirja kertoo varsin havahduttavasti siitä, millaista asunnottomuus 2000-luvun Suomessa on ja millaista on jäädä yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle.

Jokaisella kirjan asunnottomalla on omanlainen elämäntarinansa, eikä heitä joistakin yhtäläisyyksistä huolimatta voi niputtaa yhteen muottiin. Vaikka useimmat tarinat ovat hyvin surullisia, löytyy kirjasta myös toivon pilkahduksia. Syrjäytymiskeskustelun velloessa kiihkeimmillään soisin mielelläni mahdollisimman monen tarttuvan tähän kirjaan ja tutustuvan asunnottomien maailmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...