Minna Canth: Kauppa-Lopo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minna Canthin päivä lähestyy ja ajattelin tutkia hiukan, mitä Minna Canth on kirjoittanut. Kauppa-Lopo oli tarpeeksi ohut tutustumisen aloittamiseen. Kauppa-Lopo ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1889 ja tässä pienoisromaanissa on vain 79 sivua. Se on nopeasti luettu, mutta kun sen on lukenut, jää sellainen olo, että olisi halunut lukea enemmän, paljon enemmän.

Heti alkuun minulle kävi niin, että olin jotenkin kuvitellut Kauppa-Lopon olevan mies. Se korjaantuu alkusivuilla. Jos katsoo kansikuvaa, niin nainenhan siinä. Kauppa-Lopo tosin kuvataan ulkoisesti erittäin vastenmieliseksi, likaiseksi ja haisevaksi. Vaikka se jotenkin inhottaa, niin hänen kiltti ja herkkä luonteensa on niin hämmästyttävää, huolimatta siitä, että Kauppa-Lopo istuu juomassa olutta kuin miehet.

Kauppiaan taidot Kauppa-Lopolla on melkoiset, sillä hän pystyy muuttamaan kaiken rahaksi. On erittäin supliikki ja hyvällä puhetaidolla myy ihmisille mitä tahansa. Kauppa-Lopon ansiosta Minna Canthiin tutustuminen jatkuu.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...