Ryan T. Higgins: Kavereita ei saa syödä!

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja sanalla sanoen upposi perheemme kolmevuotiaaseen. Jo pelkkä nimi riitti synnyttämään mielenkiinnon, tarina pitämään sen yllä alusta loppuun – uudestaan ja uudestaan. Kun kerran otimme sen päiväunikirjaksi, teimmekin niin jälleen seuraavana päivänä ja sitä seuraavana – aina tähän päivään asti, jo aika monta kertaa.

Kavereita ei saa syödä! on tarina Epusta, pienestä Tyrannosaurus rexistä. Kun Eppu aloittaa eskarin, on yllätys suuri, kun kaikki luokkakaverit ovatkin LAPSIA! Pääsee käymään niin hassusti, että ensitöikseen Eppu syö heidät kaikki. Mutta opettaja on tiukkana ja jo seuraavassa hetkessä Eppu on sylkenyt heidät ulos. Tämän tempauksen vuoksi ensimmäinen eskaripäivä päättyy Epun kannalta melko ikävästi: kaikilla muilla on kavereita paitsi hänellä.

Seuraavana päivänä Eppu koittaa kovasti parantaa tapansa, mutta ei onnistu hillitsemään itseään, vaan herkuttelee taas hieman. Ja nyt kaikki pelkäävät Eppua. Mutta sitten kuvioon astelee – tai oikeammin uiskentelee – Osku, pieni otus, joka lopulta muuttaa kaiken.

Vaikka tarinan ”opetus” sinänsä onkin vähän hassu: ei tunnu kivalta päätyä jonkun ateriaksi, on kirja kaiken kaikkiaan ihastuttava. Pidän sen kuvituksesta, sen syvällisemmästä hyvää kaveruutta koskettelevasta sanomasta ja erityisesti siitä, kuinka se ottaa lapsilukijan omakseen. Ryan T. Higgins vaikuttaa ehdottomasti tekijältä, johon haluan tutustua tarkemmin. Suursuositus!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...