Ryan T. Higgins: Kavereita ei saa syödä!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja sanalla sanoen upposi perheemme kolmevuotiaaseen. Jo pelkkä nimi riitti synnyttämään mielenkiinnon, tarina pitämään sen yllä alusta loppuun – uudestaan ja uudestaan. Kun kerran otimme sen päiväunikirjaksi, teimmekin niin jälleen seuraavana päivänä ja sitä seuraavana – aina tähän päivään asti, jo aika monta kertaa.

Kavereita ei saa syödä! on tarina Epusta, pienestä Tyrannosaurus rexistä. Kun Eppu aloittaa eskarin, on yllätys suuri, kun kaikki luokkakaverit ovatkin LAPSIA! Pääsee käymään niin hassusti, että ensitöikseen Eppu syö heidät kaikki. Mutta opettaja on tiukkana ja jo seuraavassa hetkessä Eppu on sylkenyt heidät ulos. Tämän tempauksen vuoksi ensimmäinen eskaripäivä päättyy Epun kannalta melko ikävästi: kaikilla muilla on kavereita paitsi hänellä.

Seuraavana päivänä Eppu koittaa kovasti parantaa tapansa, mutta ei onnistu hillitsemään itseään, vaan herkuttelee taas hieman. Ja nyt kaikki pelkäävät Eppua. Mutta sitten kuvioon astelee – tai oikeammin uiskentelee – Osku, pieni otus, joka lopulta muuttaa kaiken.

Vaikka tarinan “opetus” sinänsä onkin vähän hassu: ei tunnu kivalta päätyä jonkun ateriaksi, on kirja kaiken kaikkiaan ihastuttava. Pidän sen kuvituksesta, sen syvällisemmästä hyvää kaveruutta koskettelevasta sanomasta ja erityisesti siitä, kuinka se ottaa lapsilukijan omakseen. Ryan T. Higgins vaikuttaa ehdottomasti tekijältä, johon haluan tutustua tarkemmin. Suursuositus!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...