Steve Brusatte ja Lela Nargi: Todelliset taitajat : Dinosaurukset

Todelliset taitajat: Dinosaurukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dinosaurukset on teema, josta uusia kirjoja ilmestyy lähes katkeamattomalla tahdilla. Syitä tähän on varmasti ainakin kaksi: dinosaurusfaneja on paljon ja toisaalta tieto sekä dinosauruksiin liittyvä ymmärrys lisääntyy koko ajan. Olemme siis muuttuvan ja alati kiinnostavan aiheen äärellä.

Todelliset taitajat : Dinosaurukset sopii dinotietäjille, jotka jaksavat joko lukea tai kuunnella jo hieman syvemmälle sukeltavaa dinosaurusfaktaa. Ehkä en siis suosittelisi tätä ihan ensimmäiseksi dinosauruskirjaksi. Mutta sitten kun oikea kohderyhmäläinen on löytynyt, voikin kirjan parissa viettää hyvän tovin – ja oppia jos jonkinlaista hirmuliskoista ja niiden satoja miljoonia vuosia vanhasta historiasta. Tiesitkö esimerkiksi miksi dinosaurusten pahiksista varmasti kuuluisimmalla, Tyrannosaurus rexillä, oli niin pienet kädet tai mitä hyötyä oli siitä, että suurimmat dinosaurukset kehittyivät niin valtaviksi, kun samalla ne tarvitsivat yhä enemmän ravintoa?

Dinosaurusten ja niiden elinolosuhteiden kuvaamisen lisäksi kirja keskittyy vahvasti myös paleontologien työn ja saavutusten kuvaamiseen. On mielenkiintoista ajatella, kuinka fossiilien etsimisen perusteet ovat pysyneet samana jo 200 vuoden ajan, vaikka maailma ympärillä on muuttunut valtavasti. Toki teknologinen kehitys auttaa myös paleontologeja, mutta päätyö tehdään edelleen käsin.

Tämä kirja kannattaa lukea. Ehkä se herättää juuri sinussa toiveen päästä koskettamaan ja tutkimaan aivan oikeita dinosauruksen luita. On nimittäin niin, että yhä edelleen uudet ja taas uudet dinosaurukset odottavat löytämistään. Dinosaurusten hautausmaa, maailma, on avoinna. On aika ryhtyä kaivamaan sen salaisuuksia esiin.

Positiivista tässä teoksessa on myös se, että kerrankin löytyy dinosauruskirja, joka kulkee kepeästi mukana. Yleensä tämän teeman kirjat ovat nimittäin vähän kuin kohteensakin, isoja ja vieläkin isompia.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...