Dustin Growick ja Darren Naish: Dinosaurukset : Ensyklopedia

Dinosaurukset : Ensyklopedia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dinosaurukset : Ensyklopedia esittelee jälleen kerran yhden kattauksen esihistoriallisia hirmuliskoja – jotka eivät muuten olleet liskoja ollenkaan. Tällä kertaa liikkeelle lähdetään Abelisauruksesta ja matka päättyy Zuniceratopsiin. Tässä välissä tutustutaan esimerkiksi jättilisko Giganotosaurukseen, pieneksi varkaaksi tai ryöstäjäksi kuvattuun Microraptoriin sekä tietysti Tyrannosaurus rexiin, dinosauruksista kuuluisimpaan ja kauheimpaan.

Matka kuljetaan ensyklopedian tapaan aakkosjärjestyksessä ja koko ajan opitaan mitä erikoisempia dinosaurusfaktoja. Tiesitkö esimerkiksi, että lentoliskot eivät olleet dinosauruksia tai että jättimäinen pohjoisamerikkalainen kasvinsyöjä, Barosaurus, söi koko ajan pysyäkseen kylläisenä?

Aakkos aakkoselta etenevien lajiesittelyiden väleihin on upotettu yleistä faktaa dinosauruksista: niiden aikakausista, ryhmistä, fossiililöydöistä, kotipaikoista, ruokavaliosta, munista ja pesistä, dinosaurusten tutkimisesta ja niiden lopusta. Entä mitä ovat tämän päivän dinosaurukset?

Kyllä maailmaan dinosauruskirjoja mahtuu ja jokaiselle löytyy vielä aivan varmasti lukijansakin. Aakkosnäkökulma on ihan hauska ja useasti käytetty “vertaa omaa kokoasi dinosaurusten kokoon” -kuvitus toimii aina. Dinosaurusten vertailu nykypäivän eläimiin auttaa sekin monella tavoin hahmottamisessa, jonka lisäksi kirjan suuret kuvat ja lyhyehköt tekstit edesauttavat mielenkiinnon ylläpysymistä. Kun mukana on vielä jättijuliste, on kirja varmasti monen pienen dinosaurustutkijan mieleen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...