Matti Hälli: Kelpo rouva Sedmiradski

Osta kirja itsellesi

Matti Hälli oli tuottelias oululainen kirjailija. Pakko silti on myöntää, että vieraaksi olisi jäänyt tämä moneen kertaan palkittu kirjailija, jos ei Juha Hurme olisi loisteliaassa Nyljetyt ajatukset -romaanissa nostanut Hailuodon kohdalla soudettaessa esiin Hälliä.

Sen verran kiinnostavaan sävyyn Hurmeen soutajat Hällistä puhelivat, että pitihän tähän tutustua. Kelpo rouva Sedmiradski löytyi näppärästi kirjaston varastosta. Kokoelma sisältää 16 novellia, joista osa on ilmestynyt 1940-luvun lopulla Seitsemännen taivaan poika -kokoelmassa ja loput ovat tuoreempaa tuotantoa.

Kokoelmaan mahtuu monta varsin oivallista novellia. Hurmeen ihailema Hallayöt on parhaasta päästä, samoin kaksikko Omenapuut ja Tuulen jyvät. Hälli piirtää tarkkaavaisia tuokionkuvia ja kiinnostavia, pieniä ihmiskohtaloita. Viehättävä kokoelma, kaikin puolin, kyllä tämä kannattaa kirjaston varastosta käydä kaivelemassa käsiinsä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...