Matti Hälli: Kelpo rouva Sedmiradski ja muita fantasioita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Matti Hälli oli tuottelias oululainen kirjailija. Pakko silti on myöntää, että vieraaksi olisi jäänyt tämä moneen kertaan palkittu kirjailija, jos ei Juha Hurme olisi loisteliaassa Nyljetyt ajatukset -romaanissa nostanut Hailuodon kohdalla soudettaessa esiin Hälliä.

Sen verran kiinnostavaan sävyyn Hurmeen soutajat Hällistä puhelivat, että pitihän tähän tutustua. Kelpo rouva Sedmiradski löytyi näppärästi kirjaston varastosta. Kokoelma sisältää 16 novellia, joista osa on ilmestynyt 1940-luvun lopulla Seitsemännen taivaan poika -kokoelmassa ja loput ovat tuoreempaa tuotantoa.

Kokoelmaan mahtuu monta varsin oivallista novellia. Hurmeen ihailema Hallayöt on parhaasta päästä, samoin kaksikko Omenapuut ja Tuulen jyvät. Hälli piirtää tarkkaavaisia tuokiokuvia ja kiinnostavia, pieniä ihmiskohtaloita. Viehättävä kokoelma, kaikin puolin, kyllä tämä kannattaa kirjaston varastosta käydä kaivelemassa käsiinsä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...