Anja Nystén: Kemikaalikimara

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailma on täynnä kemikaaleja, luonnollisia ja synteettisiä. Monet niistä aiheuttavat ihmisille harmia. Kemikaaleihin liittyy pelkoja ja niiden vaaroja sekä yli- että aliarvioidaan. Tämän kirjan avulla pystyy kenties tasoittamaan kauhisteluaan ja keskittymään oikeasti vaarallisten kemikaalien pelkäämiseen.

Anja Nystén on ammattitaitoinen kemisti, joka tuntee aihepiirin. Sen lisäksi Nystén osaa kirjoittaa taitavasti ja kansantajuisesti. Kirjan tyyli on suorastaan jutteleva, täynnä anekdootteja Nysténin omasta elämästä ja lähipiiristä. Apuna käytetään myös nettikeskusteluista poimittuja katkelmia ja vanhoja mainoksia, jotka kuvaavat hyvin sitä, kuinka suhtautuminen kemikaaleihin on muuttunut.

Kemikaalikimara ei ole pelkkää uhkailua tai säikyttelyä, vaan mukana on paljon hyviä ohjeita, kuinka kemikaalien kanssa tulee toimeen ja kuinka niitä voi käyttää turvallisesti. Tosiasiahan on, että maailma on täynnä haitallisia kemikaaleja, eikä ilman tule toimeen. Tämän kirjan neuvojen avulla on kuitenkin mahdollista vähentää omaa kemikaalialtistustaan. Kemikaalikimara kannattaa lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...