Anssi Kela: Kesä Kalevi Sorsan kanssa

Kesä Kalevi Sorsan kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johannes viettää kesää 2006 niskatuen kanssa eikä ihan muista, miksi. Ruttopuiston penkillä hänen viereensä istahtaa Kalevi Sorsa (1930–2004) ja aloittaa ystävällisen rupattelun. Suomen pitkäaikaisimman pääministerin haamu tupsahtaa myöhemminkin tuon tuosta kaveriksi. Kalevi Sorsa tuntuu näkevän Johanneksen pään sisään, ja alkuvaikeuksien jälkeen Johannes hyväksyy näkymättömän ystävänsä ja jopa kaipaa tämän neuvoja ja tietoja — varsinkin, kun Kalevi Sorsa on luvannut palauttaa Johannekselle hänen puuttuvat kaksi viikkoaan.

Sorsa-jutun kanssa vuorovedolla lukijaa kuljetetaan Johanneksen aiemmissa vaiheissa, joissa on tiiviisti mukana muun muassa ystävä Markus, patologinen valehtelija. Kahden kerroksen tarinat konvergoivat kauniisti yhteiseen päätepisteeseen, mutta sitä ennen on mukaan mahtunut juonenkäänne poikineen, on rikos, on rakkaus.

Kelan esikoiskirja on hyvin kirjoitettu, nokkela, hauska ja myös liikuttava, ja on ansainnut tulla julkaistuksi tekijän muusta tunnettuudesta riippumatta. Kalevi Sorsa on hyvä henkilövalinta tarkoitettuun rooliin ja istuu luontevasti Kelan tarinaan. Pidin myös ideasta punoa tarinakudelmaan sekä (fiktiivisiä) tositapahtumia että satua ja vielä silkkaa valhetta. Juonessa sen sijaan oli mielestäni turhaakin vääntöä ja graafisissa keinoissa karsimisen varaa. Mutta silti! Tahtoo Kalevi Sorsa -apuohjelman!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...